Povratak

O nama

   kontakt           

     

Preduzeće Varošanka D.O.O je porodična firma, nastala iz istoimene samostalne trgovinske radnje, koja je osnovana 1983. god i i bavila se pored osnovne delatnosti otkupom i prodajom šumskih plodova. Stalnim povećanjem obima posla nastala je potreba za proširenjem delatnosti - preradom voća, povrća i šumskih plodova,  kao i bavljenjem trgovinom na veliko i malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima, otkupom poljoprivrednih proizvoda, šumskih plodova i stoke.

U poslednjim godinama pretežna aktivnost je na poslovima proizvodnje i prometa pečuraka.

U proseku preduzeće poslednjih godina otkupi oko 350 - 450 tona pečuraka.

Proizvodni kapaciteti su smešteni u selu Drmanovici na obroncima planine Zlatar, koja predstavlja ekološki cistu sredinu. Radnu snagu cini lokalno stanovništvo, uglavnom žene.

Od 2012. godine krenuli smo sa razvojem novog brenda zasnovanog na tradicionalnoj recepturi i nacinu pripreme, bez aditiva i konzervansa. Proizvodi se pripremaju od plodova uzgajanih u planinskim predelima Srbije, mirišljavih i ukusnih od plodne, nezagadene zemlje. Ideja poslovanja "Varošanka" doo je da su najznacajniji aspekti u proizvodnji hrane bezbednost i kvalitet.

Varošanka poseduje sertifikat HACCP.